U denkt eraan om uw rijbewijs te gaan halen.

Een hele onderneming maar zeker de moeite waard. Eigenlijk is het hebben van een rijbewijs in onze huidige maatschappij onmisbaar geworden. Belangrijk is wel om een goede autorijschool te vinden die bij u past. Ook moet u goed nadenken over het soort autorijlessen die u wilt afnemen. Er bestaan namelijk een aantal formules die variƫren van een les per week voor een aantal maanden, tot een soort spoedcursus met examengarantie waarbij u al binnen twee weken uw rijbewijs kunt hebben. Kijk dus goed voor u begint hoeveel tijd en geld u opzij wilt leggen voor het hele traject, dat zal u helpen bij het kiezen van de autorijschool die bij u past.


De keuze voor een autorijschool

In de eerste instantie bent u waarschijnlijk geneigd om de eerste rijschool te kiezen bij u uit de buurt, of er een te kiezen op aanraden van vrienden of bekenden. Toch is voor het kiezen van een goede autorijschool meer strategie nodig. Belangrijk is om aan het begin te beseffen dat het halen van een rijbewijs erg veel geld kan kosten. De rijlessen, het theorie examen, en uiteindelijk het praktijkexamen. Hoe meer lessen u nodig heeft, en hoe vaker de kans is dat u zakt voor het examen, hoe duurder het hele traject gaat zijn. Het is daarom erg belangrijk om een goede klik te hebben met uw rijinstructeur. Aarzel dus niet om eerst een paar proeflessen af te nemen bij verschillende autorijscholen. Zo kunt u het beste een keuze maken voor de autorijschool en rijinstructeur die bij u past. Het is ook verstandig om naar het slagingspercentage van de autorijschool te kijken. Toch betekent dit cijfer niet altijd wat het lijkt te betekenen. Zo gebeurt het dat een autorijschool een klant weigert nadat hij eerder voor een praktijkexamen is gezakt. Als deze klant namelijk nogmaals zakt dan brengt dat het slagingspercentage voor de autorijschool omlaag. Ook kan het zijn dat u op deze school verplicht bent om meer prijzige lessen af te nemen omdat ze zo hun slagingspercentage hoog kunnen houden. Kijk dus niet alleen maar naar het slagingspercentage van de autorijschool. 


Een belangrijke klik

Voordat u het traject van het halen van uw rijbewijs ingaat is het dus verstandig om een aantal rijscholen en rijinstructeurs te testen. Ga niet alleen af op de reclameboodschap of bekendheid van de autorijschool, maar ga zelf met de instructeurs in gesprek. Heeft u een rij-instructeur gevonden die u vertrouwt en waar u een goed gevoel bij heeft dan is dat een goede basis om met die autorijschool in zee te gaan. Kijk voor een betrouwbare rijschool voor Den Haag en omgeving op de site van Autorijschool Murat

Delen